Служебният премиер Димитър Главчев имал уверението на Министерството на електронното управление,

...
Служебният премиер Димитър Главчев имал уверението на Министерството на електронното управление,
Коментари Харесай

Главчев: Удостоверяването на машините за гласуване върви по план

Служебният министър председател Димитър Главчев имал уверението на Министерството на електронното ръководство, че удостоверяването на машините за гласоподаване върви по проект.

Това съобщи самият той при започване на държавното съвещание в сряда.

" Екипите работят и се чака в празничните дни от 24 до 26 май да бъде завършен ", заявява Главчев.

И изобщо подготовката за изборите 2 в 1 си вървяла по проект. Макар че преди време министър председателят направи предизвестие, съображение за което изборни специалисти не откриха, че оповестяването на формалните изборни резултати ще се забави, тъй като двата вота правели по-трудно обработването на гласовете.

Той дефинира като " предизборна пушилка " проблема с процентите на нарастването на пенсиите, което дефинитивно остава 11 на 100, както беше планувано в началото. Миналата седмица плановете на Национален осигурителен институт демонстрираха, че растежът би трябвало да е с 1 на 100 по-малък, в случай че се следва швейцарското предписание. Това докара до внасяне на искане на изключително съвещание на Народно събрание от страна на ПП-ДБ, на което да се получат уточнения от държавното управление за смаления %. В резултат служебният кабинет, ръководен от дълготраен кадър на ГЕРБ, последно заемащ длъжността на началник на Сметната палата, се засилва, а Надзорният съвет на Национален осигурителен институт ускорено се поправя под погледа на досегашния си шеф и настоящ длъжностен обществен министър Имайло Иванов. Така през вчерашния ден беше публично обявено, че нарастването се резервира 11 на 100 за наслада на пенсионерите. От ПП-ДБ продължиха да упорстват за съвещанието на Народно събрание, което обаче и.д. председателката на Народното събрание Росица Кирова изясни, че не може да стане бързо, най-ранно другата седмица.

" И то в сходство с всички правила - по какъв начин се дефинира размер на пенсии и кой е органът оправомощен, с цел да извърши това. Не може и пенсиите на хората да са избирателен афиш, или някакъв различен тип, пропаганден материал на политическите сили. Взехме решение в сходство със закона ", съобщи днес Главчев.

Третата тематика, която разяснява служебният министър председател, който от известно време е и външен министър, е политическата обстановка в Скопие след изборите. Той повтори, че България поддържа европейската вероятност на Република Северна Македония, само че страната би трябвало да извървя пътя за това, в случай че има предпочитание. Главчев подсети, че това минава през съблюдаване на всички интернационалните контракти, в това число и за добросъседство, подписан с България, и от 2022 година във формат за целия Европейски съюз.

" И тогава мисля, че не биха били имали никакъв проблем. Няма никога ние да сме спънка за Република Северна Македония да се причисли към Европейския съюз при изискване, че съблюдават всички сделки от 22 година до момента ", заключи служебният министър председател.

 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР